Motion och idrott

Motion -en livsstil

Motion är näst intill en livsnödvändighet. Kroppen behöver kontinuerligt ett visst mått av fysiskt arbete för att fungera optimalt. Något som mer eller mindre sköter sig självt hos den kroppsarbetande befolkningen. Men kroppsarbete är ju allt mer en försvinnande naturresurs.

Hela mitt yrkesliv har jag suttit på kontor. Därför har någon form av motion på fritiden alltid funnits på programmet. Att jag började motionera i ett tidigt skede vill jag se som ett lyckokast.

Det började med motionslöpning. Och så fortsatte det i årtionden. I slutet av 90-talet kom även skidåkningen med i bilden. Det är jag glad över, för skidåkning är en mycket mångsidigare motionsform. Och mer intressant. Men betydligt svårare att utöva, i synnerhet under snöfattiga vintrar.

En landsvägscykel hör numera också till inventarierna. Men den riktiga gnistan för cykling har jag inte lyckats hitta.

Kommentarer inaktiverade.