Skidåkning

Säsongen 2011-2012

Snön kom sent denna vinter och bidrog väsentligt till att säsongen blev kortare än planerat. Säsongen startade i jämijärvitunneln den 7 december och fortsatte i Levi 12-16 december. Det dröjde ända till den 7 januari innan jag skidade i hemknutarna.

Vinterns huvudmål var två långlopp i mellaneuropa, Dolomitenlauf och Marcialonga. Stämpeln från Dolomitenlauf skulle bli det tionde i mitt andra wordloppetpass. Alltså jag hade mycket trevligt att se fram emot denna vinter.

Resan till Österrike och Italien blev lyckad på alla sätt. Veckan mellan de två loppen tillbringades uppe i skidparadiset Seiser Alm. Det blev en oförglömlig vecka med härlig skidåkning i en fantastisk omgivningen.

Nere i italienska Cavalese kunde jag personligen lämna in worldloppetpasset för kontroll. Ett par veckor senare fick jag diplomet hemskickat. Jag kan numera titulera mig dubbelmaster!

En liten reserapport hittar ni här: Dolomitenlauf och Marcialonga 2012

Säsongen avslutades med några skidturer i Levi under ett veckoslut, 20…23 april. I Levi var det full vinter med 80 cm snö.

Nere till vänster en lista på skidade långlopp under vintern. Tabellen till höger innehåller lite övrig statistik.

Klicka upp tabellerna i större format!

_______________________

Säsongen 2010-2011

Skidvintern 2010-2011 blev för eget vidkommande rätt normal. Men den innehöll några höjdpunkter. Vi fick extremt mycket snö, men vi hade också en kallperiod som höll i sig länge. I kilometrar räknat nådde jag upp till det normala, drygt 1 300 km.

Första snökontakten på skidor kom i Malax, av alla ställen, den 13 november. Det kom snö tidigt i Malax! Den egentliga skidsäsongen startade dock i Levi. Vecka 49, runt självständighetsdagen, är en liten tradition numera.

Vinterns höjdpunkt var en 11-dagars skidresa till Mellaneuropa. Huvudmålet var långloppet La Transjurassienne i Frankrike 12-13 februari. Det var det enda av de europeiska loppen på Worldloppet-programmet som jag inte hade skidat inför säsongen. På samma resa åkte jag också König Ludwig Lauf i Tyskland som gick veckan innan. Mellan loppen upplevde vi några verkligt fina dagar i schweiziska Davos.

Nere till vänster en lista på skidade långlopp under vintern. Tabellen till höger innehåller lite övrig statistik.

Klicka upp tabellerna i större format!

 

 

 

_______________________

Säsongen 2009-2010

Säsongens stora satsning var Worldloppen i Kanada och USA. Botniavasan blev också ett litet glädjeämne. Loppet gick bättre än väntat.

Nere till vänster en lista på skidade långlopp under vintern. Tabellen till höger innehåller övrig statistik.

Klicka upp tabellerna i större format!

Kommentarer inaktiverade.